28 de set. 2012

Dieta equilibrada

Els diabètics tipus 1 podem menjar de tot igual que una altra persona, és més, la dieta d'un diabètic és molt semblant a la que totes les persones hauríem de fer per tenir una vida sana, encara que hem d'auto controlant-nos els hidrats de carboni per racions (que marca l'endocrí en cada àpat ), mentre no hi hagin problemes de salut com colesterol, sobrepès, pressió alta.....
 
La dietista controla també les calories que cada pacient necessita segons pes, altura, activitat física, edat.

Amb la finalitat de fer una dieta equilibrada cal consumir a cada àpat tots els grups d’aliments.


HIDRATS DE CARBONI
GREIXOS
FÈCULES
SUCRES
Absorció lenta
Absorció ràpida
OLI D’OLIVA
PA
SUCRE
Altres olis
CEREALS
MEL
Mantega i margarina
PASTES
CONFITURA
Greix de la carn
ARROS
MELMELADA
Embotits
PATATES
PASTISSERIA
PASTISSERIA
LLEGUMS
BEGUDES:
Coles
Sucs
PROTEÏNES
Cerveses
VERDURES
ALCOHOL
ANIMALS
VEGETALS
Carn
Tofu
FRUITA
Peix
Ceitan
Ous
Soja
Aus
Llegums
Llet
Formatge
Llet

FIBRA: Verdures, amanides, productes integrals, ...
GLÚCIDS: Arròs, pasta, cereals, patata, pa, llegums, (fruita)
PROTEÏNES: Carn, peix, ous, làctics.
GREIXOS: Oli, mantega...
VITAMINES/MINERALS: Fruita, làctics.



1 comentari:

  1. jo tinc un fill diabètic i tots fem la mateixa dieta a casa, no mengem diferent els uns dels altres (excepte per les racions). Ni compro productes baixos amb hidrats de carboni en botigues de dietètica. Des de que va agafar la diabetis vigilo molt més per tota la família intentant com tu dius fer una dieta equilibrada amb tots els grups d'aliments. Felicitats pel blog.

    ResponElimina