29 de jul. 2015

Freestyle libre de cost!

Fa uns mesos, estic convençut que molta gent ja ho sap, va sortir un nou producte que facilita la vida a les persones amb diabetis. El producte al qual em refereixo és el freestyle libre. Un mesurador del sucre que funciona sense haver-te de punxar el dit.

Aquí us deixo el link per si voleu més informació:
http://www.freestylelibre.es/Com que és un producte molt nou i original m’he animat a fer una entrada per donar la meva opinió sobre aquest nou mesurador. Abans de continuar, vull avisar que no he tingut l’oportunitat d’utilitzar aquest producte. Únicament puc parlar de les experiències d’amistats i pel que he pogut anar sentint del que comenta la gent.
Com tot producte té coses bones i d’altres que es poden millorar.

AVANTATGES

 • El principal avantatge, a diferència d’un mesurador corrent, és que només cal utilitzar un sensor que el pots enganxar al braç, tot seguit, passar el lector per sobre i automàticament et dirà el valor de la teva glucosa actual. És molt útil per aquelles persones que realitzen feines que dificulten l’acció de punxar-se el dit o que simplement necessiten fer-se més controls per assegurar-se de no tenir una baixada de sucre.
 • Ajuda molt a les persones  esportistes, ja que poden mirar-se el dit sense pràcticament aturar la seva activitat.
 • Permet saber amb un segon, la fletxa de tendència de la glucosa, si tendeix a augmentar els nivells de sucre o a disminuir.
 
DESAVANTATGES

 • És molt important posar bé el sensor i que no es caigui ni es tregui. Perquè si no, el sensor perd la seva utilitat i s’ha de canviar. El que suposa comprar-ne un de nou.
 • Malgrat que asseguren que es pot fer qualsevol activitat amb el sensor col·locat, no és 100% segur que no s’acabi extraviant o traient.
 • Per mi, el desavantatge més important és el preu... El lector costa 59.90€ i cada sensor també  costa 59,90€, però només duren dues setmanes.  És a dir, suposa una despesa de 119,80€ al mes per obtenir els sensors.  En la meva opinió, és un preu que no tothom està disposat a pagar o que no es pot permetre.
No obstant, si calculem el cost de les tires reactives que utilitzem per saber la glucosa de la sang, tenen un cost de 1€ per tira. És a dir, per una mitjana de 5 tires al dia que pot gastar una persona amb diabetis, la Seguretat Social es gasta uns  150€ al mes per persona amb diabetis.

A primera vista podem comprovar com el cost dels sensors del freestyle acaba sent més baix que el de les tires reactives, a més estem parlant d’un sistema molt més pràctic, és un sistema que facilita en gran mesura el tractament de la diabetis i permet tenir millors resultats en el nivell de sucre de la sang.

És per això, que hi ha una campanya per demanar que el freestyle libre entri per la seguretat socia, ja que actualment si es vol disposar dels sensors, els has de pagar de la teva pròpia butxaca.

https://www.change.org/p/ministerio-de-sanidad-incluyan-el-medidor-de-glucosa-sin-pinchazos-para-diab%C3%A9ticos-en-la-seguridad-social#_blank

Esperem que poguem conscienciar a la gent i que Abbot, l’empresa creadora del freestyle  libre permeti arribar aquest gran producte a tothom.

En conclusió, el freesstyle libre és un mesurador molt avançat i pràctic que podria facilitar enormement  un bon control de la diabetis. Però malgrat això crec que sembla encara massa un “prototip”, haurien de millorar coses i sobretot trobar una manera perquè els sensors acabin entrant dins de la Seguretat Socials per poder-los fer arribar a tota la gent.

1 comentari:

 1. Bones Roger,
  Primer de tot felicitar-te pel bloc, és una iniciativa genial que un noi jove exposi públicament tot el que és viure amb diabetis.

  Volia fer un parell de comentaris sobre l'entrada, primer dir que jo tinc una nena petita de 5 anys amb diabetis tipus 1 des de fa 4 anys. La mitjana de controls diaris és de 14, 14 punxades al dit per mirar el sucre. Però he de dir que les tires de glicèmia costen (aprox.) 1 € a la farmàcia, de cares al públic , i normalment no en tenen, per que les dispensen als centres d'atenció primària, i a la "seguretat social" no els costa 1€ per tira, els preus de concurs ronda entre 13 i 22 € (segons ccaa) per capsa de 50 tires, les capses que a la farmàcia costen entre 48 i 50 €.
  Recomano llegir el article que parla dels preus de les tires a espanya (http://www.diabetestipo1.es/blog.php?ver=91)

  I sobre el freestyle libre se'n ha parlat molt, i se'n continua parlant molt, i és així per que és un canvi respecte al que hi havia fins ara, i canvi a nivell de preus, per que el que hi havia fins ara disponible eren mesuradors continus a preus prohibitius, evidentment 120 € al mes és car, però més costa un dexcom. De fet a preus de 2015 no sé, però l'any passat costava 1300 € el transmisor i 340 € la caixa de 4 sensors (tot això afegir-li l'iva), i en teoria duren 1 setmana, acabes gastant 340 € + iva al mes. El transmissor del freestyle val 10 vegades menys.

  Ara bé, pel que he vist i llegit és molt menys fiable que el dexcom, i amb lectures molt dispars, vaja que no va tant fi. Evidentment és una ajuda, i gran, tot i que no el venen a menors de 18 anys :-(, però és
  un gran pas per que la gent amb diabetis pugui millorar la seva qualitat de vida.
  De totes formes crec que no ens hem de "casar" amb una marca i model concrets, potser hauriem de demanar que "entrés" per la "seguretat social" els monitors continus de glucosa de forma genèrica, i ja se'n ocuparien les diferents farmacèutiques i la "seguretat social" d'oferir-nos un aparell sense que ens "preocupem" pel cost que ens suposa.

  En fi, esperem que no triguin gaire a arribar a tothom, sigui quin sigui, i que serveixi per poder viure una mica més tranquils i millor.  ResponElimina