25 de gen. 2013

Els que tenen diabetis són més propensos a patir enrampades?

Les enrampades es caracteritzen per la contracció brusca, involuntària i dolorosa dels músculs llargs, pot ser també reflex de malalties com a hipotiroïdisme o diabetis.
En el funcionament muscular intervenen terminacions nervioses, però també l'adequada circulació sanguínia és molt important, atès que aporta oxigen al múscul així com intercanvi d'electròlits. Per aquest motiu per exemple, quan una persona amb diabetis no controla adequadament els seus nivells de sucre, tendeix a alterar aquesta funció d’oxigenació i amb això, ser blanc freqüent d'enrampades, fins i tot quan dorm.

La seva aparició també pot ser deguda a una dieta insuficient, (fruites, verdures) falta de calci, sodi, potassi i hidratacions inadequades, però també si no es fa un escalfament previ a l'exercici - per a qualsevol activitat esportiva es recomanen escalfaments i estiraments musculars, sent aquests últims també molt importants al final de la rutina d'exercicis.

Quan tens una enrampada, és important relaxar el múscul estirant-lo d'una manera suau i relaxada, així com donar massatges. També és important que el calçat subjecti bé els peus , però sense que arribi a oprimir-los.

1 comentari:

  1. Quan em van diagnosticar la diabetis si que tenia moltes enrampades a la nit, però després em van desaparèixer al anar controlat. Però tots aquets consells que dones del escalfament abans de fer exercici, aniran molt bé per la meva germana que a vegades li agafen. enrampades.

    ResponElimina