18 de gen. 2013

Diabetis gestacional

La diabetis gestacional no presenta signes específics, però es pot sospitar, en alguns casos, si hi ha un increment excessiu de pes, cansament o set o un augment d'orina. El terme diabetis gestacional s’utilitza per descriure la intolerància als hidrats de carboni que s’esdevé durant l’embaràs o que existia prèviament però que es reconeix per primera vegada durant la gestació.

L'embaràs és una situació que origina nombroses modificacions metabòliques en el conjunt de l’organisme i que pot causar, entre d’altres alteracions, una hiperglucèmia, o bé ésser el factor desencadenant de la diabetis.

Aquest tipus de diabetis es desenvolupa en més del 10% dels embarassos, especialment durant el segon trimestre i el tercer, i és capaç de causar alteracions fetals i perinatals (anterior al part o en el mateix temps del part).

Encara que després del part, la major part de les dones recuperen un estat d’absoluta normalitat, mentre que en d’altres casos es manté una intolerància hidrocarbonada, i en una tercera part es desenvolupa una diabetis mellitus al cap de deu anys. Així, actualment es considera que cal practicar un test de tolerància a la glucosa a totes les dones embarassades per tal de descobrir precoçment si es presenta, el desenvolupament d’aquest trastorn.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada