1 de febr. 2013

La sobreprotecció dels pares en la diabetis

Moltes vegades els pares ens sobreprotegeixen sense donar-se compte i això fa que explotem i ens rebel·lem contra ells i contra tot. Encara que sabem que és perquè ells també pateixen i es preocupen per nosaltres. Però la veritat és que moltes vegades és perquè ells no són conscients del que estan fent i de l'angoixa que poden provocar, quan ens ofeguen amb tantes preguntes i controls constantment.
 
Nosaltres els joves, sobre tot en aquesta etapa de l'adolescència, necessitem el nostre espai i necessitem aprendre a volar sols. Amb els nostres errors, moltes vegades, perquè tots els fem, ja que no és una malaltia senzilla de portar per ningú.

Requereix de molta adaptació i acceptació per portar una vida completament normal i som nosaltres els joves els qui ho hem de fer. Hem d'aprendre a controlar-la nosaltres mateixos i no deixar que ella sigui la que ens controli a nosaltres. I tot això requereix d'un coneixement propi de la malaltia i de com aquesta ens afecta a nosaltres, encara que sí que necessitem l'ajuda i el suport de la família.




1 comentari: