2 de nov. 2013

DIADIACLICK: Jornada sobre Internet y apps en diabetes. Hospital Sant Joan de Déu

Des del CIDI (Centre per la innovació de la diabetis infantil) i l'Hospital Sant Joan de Déu, estan organitzant una jornada per famílies de nens i joves amb diabetis sobre Internet i apps per diabetis pel proper 23 de novembre a l'auditori de l'Edifici Docent de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Aquesta jornada, organitzada pel CIDI, amb el suport de l’Obra Social “laCaixa”, s’emmarca dins de la voluntat de CIDI de millorar l'atenció dels nens i nenes amb diabetis tant a pacients de l'Hospital Sant Joan de Déu com d'altres hospitals.  

L'objectiu de la jornada és apropar les diferents eines i recursos digitals als nens amb diabetis i a les seves famílies, per millorar el tractament i la seva qualitat de vida.
Al llarg del matí hi haurà xerrades curtes (15 minuts),  sobre varies eines que actualment poden beneficiar als pacients, però que molts d'ells no fan servir per por o desconeixement: plataformes de telemonitorització, webs, xarxes socials, apps...

Però per la última xerrada, volen comptar amb persones que tenen diabetis i tenen experiències amb el món de les xarxes i el  2.0. Per a aquesta part compten amb una mare d'un nen de 6 anys que col•labora amb ells en la web, amb en Víctor Bautista, de la app SocialDiabetes i en mi per comentar la meva experiència amb la diabetis i el blog.
L'objectiu de la nostra intervenció és que altres nois i noies i les seves famílies puguin veure que hi ha gent fent coses i poder transmetre com és que vam entrar en el món 2.0, com ho hem dut a terme, en què ens ha ajudat i als altres també.

 PROGRAMA

9.00h: Arribada i recollida de documentació
9.15h: Presentació de la Jornada. Rubén Díaz i Marina Llobet
9.30h: Projecte Hospital Líquid. Innovació al servei del pacient. Jorge Juan Fernández
9.50h: Telemonitorització de pacients amb diabetis: nou model d’atenció al pacient. Irune Goicoechea
10.10h: Resultats de l’estudi de telemonitorització de pacients menors de 12 anys a l’Hospital Sant Joan de Déu. Roque Cardona
10.30h: Pausa – cafè
11.00h: Pàgines web sobre diabetis i com distingir la seva fiabilitat. Olga Montaña
11.20h: El meu mòvil sempre va amb mi. Em pot ajudar amb la diabetis? Marina Llobet
11.40h: Xarxes Socials: com educar en la generació digital? Júlia Cutillas
12.00h: Xarxes sociales a Internet i diabetis. Una ajuda per a tots: pares, fills, amics i professionals sanitaris. Elena Sáinz
12.30h: Taula d’e-pacients: Com puc començar a utilitzar les eines que m’ofereix Internet? Roger Vidal, Noemí Carayol i Víctor Bautista
13.30h: Cloenda

Les ponències es retransmetran per streaming a través de la pàgina web del CIDI http://guiadiabetes.net. També es podran seguir via Twitter amb el hashtag #DIADIACLICK.

Totes les ponències seran en castellà per poder ser retransmesses a centres fora de Catalunya.

Si creieu que algú li pot interessar podeu fer difusió, ja que interessa poder compartir el coneixement amb tothom que ho necessiti. 

La Jornada és gratuïta i oberta a pacients de l'hospital i pacients d'altres hospitals, però t'has d'inscriure.

S'hi us interessa no dubteu en apuntar-vos! (http://guiadiabetes.net/ca/esdeveniment/diadiaclick/)

També volia donar les gràcies a la Paula Hurtado que em va comentar sobre assistir a la xerrada i és la creadora d'un fòrum per a persones amb diabetis .





2 comentaris:

  1. Hola Roger: he estat ala jornada del Diadaclick i he escoltat la teva intervenció. Com a mare d'un adolescent amb diabetis m'he sentit molt emocionada. M`has recordat molt el meu fil. Ell també es un gran lluitador. Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu! Aquestes són les coses que m'animen a continuar, m'alegra molt que t'hagi agradat.

      Fins aviat!!

      Elimina