El primer que vaig provar jo va ser la sacarina, però
malauradament era poc pràctic, perquè només la venien en petits sobres i era
cansat haver d'anar obrint tota l'estona aquest sobres, més tard vaig provar un
altre producte anomenat Espartà que
també provocava aquest sabor de dolçor i aquest cop en pots grans.
La meva felicitat no va durar gaire, ja que després vaig
veure un documental que emetien a TV3:
Sense ficció; Què mengem? on parlaven
de l'Esparta i dels seva toxicitat a llarg termini.
Deixo el link a continuació i un breu resum.
L'Espartà (E-951) esta format per dos aminoàcids i va ser
descobert el 1965 com a un eficaç substitut del sucre, però uns anys després de
la seva comercialització, uns investigadors dels Estat Units van afirmar que
l'Espartà pot causa malalties a llarg termini com disfuncions sexuals, ceguera,
asma, depressió, insomni i poder la més greu de totes, tumors cerebrals.
Tanmateix l'Espartà també ha sigut el producte més analitzat de la història,
però segueix havent-hi controvèrsies sobre si es segur o no. També s'ha de
tenir en compte que l'Espartà va crear beneficis de 9 bilions de dòlars a l'empresa
i això podria ser raó de més per intentar amagar-nos la veritat.
I vosaltres que en penseu?
L'espartà segons tinc entès també s'utilitza en molts de productes light com els refrescos veritat.
ResponEliminaSi, si l'espertà es troba en gairebé tots els productes (sobretot begudes) light o sense sucre, ho podeu observar mirant si conté la E-951
ResponEliminaQue esperem algun dia si trobi algun substitutiu Millor.
ResponEliminaMillor encara Que algun dia puguem eradicar la diabetis
Si, però de moment també he descobert una planta que s'utilitza per endulcir, l'estèvia, si voleu més informació aquí hos deixo el link:
ResponEliminahttp://ca.wikipedia.org/wiki/Est%C3%A8via
Encara que la seva comercialització no està gaire generalitzada, tot i que hi ha productes que ja l'utilitzen com el sucs granini
http://www.youtube.com/watch?v=GQjlfBiSEHw
Referent a l'stevia, s'ha pogut comprovar i documentar si realment és apte pels diabètics? Algú m'ho sabria corroborar?, atès que és un producte que fa poc temps que el deixen comercialitzar a l'estat espanyol.
ResponEliminaSi, es totalment apte pels diabètics, és 300 vegades més dolç que el sucre i no puja els nivells de glucosa de la sang. Pots mirar el link ("què mengem?") del documental que he penjat a l'entrada que ho explica més detalladament en el minut(44:36)
ResponEliminaHola a tots!! Vàries coses.
ResponEliminaLa primera no us preocupeu de moment per l'espartà. És cert que és tòxic, però calen grans quantitats per a que realment faci mal a l'organisme. La Montse Armengou, directora i presentadora de Sense Ficció té una especial mania a aquest edulcorant, i en alguns punts va ser una mica... sensacionalista (i que consti que no busco criticar-la en absolut, és una gran professional).
Per altra part, l'estevia com diu en Roger es apte per diabètics i actualment en tenen ja la majoria de supermercats (Bonpreu, carrefour...) Si voleu estar segurs que és 100% estevia aneu a un herbolari o botigues tipus Nana, però molts productes ja la fan servir. Ahir, per exemple, vaig trobar una xocolata Torras feta amb Stevia (negra i negra amb fruits vermells) i com a fan xocolatera que sóc me la vaig comprar i no està gens malament. :)
Coneixeu el Sugarsol? És un "sucre" apte per a diabètics que es fa servir per coure (coques, pastissos...) Tinc una amiga diabètica que el fa servir i he provat els pastissos i coques que fa i està molt bo. És una mica car, però si es fa servir en ocasions especials... (5 kgr val uns 60€) A Girona es pot comprar.
ResponEliminaM'agradaria saber a quins supermercats puc trobar l'estèvia i el Sugarsol a Girona.
ResponEliminaMarci
Us poso l'adreça on es ven el sugarsol a Girona:
ResponEliminaCOMERCIAL ESTRAGUÉS
C/ de Campcardós, 60
17006 Girona
Telef. 972 243 060
Moltes gràcies Ester
ResponEliminaMarci