1 d’ag. 2012

L'espartà un dolç verí?

Com a diabètics segur que hem buscat productes que poguessin donar-nos dolçor, però que no pugessin el sucre.

El primer que vaig provar jo va ser la sacarina, però malauradament era poc pràctic, perquè només la venien en petits sobres i era cansat haver d'anar obrint tota l'estona aquest sobres, més tard vaig provar un altre producte anomenat Espartà que també provocava aquest sabor de dolçor i aquest cop en pots grans.
La meva felicitat no va durar gaire, ja que després vaig veure un documental que emetien a TV3:  Sense ficció; Què mengem? on parlaven de l'Esparta i dels seva toxicitat a llarg termini.

Deixo el link a continuació i un breu resum.


L'Espartà (E-951) esta format per dos aminoàcids i va ser descobert el 1965 com a un eficaç substitut del sucre, però uns anys després de la seva comercialització, uns investigadors dels Estat Units van afirmar que l'Espartà pot causa malalties a llarg termini com disfuncions sexuals, ceguera, asma, depressió, insomni i poder la més greu de totes, tumors cerebrals. Tanmateix l'Espartà també ha sigut el producte més analitzat de la història, però segueix havent-hi controvèrsies sobre si es segur o no. També s'ha de tenir en compte que l'Espartà va crear beneficis de 9 bilions de dòlars a l'empresa i això podria ser raó de més per intentar amagar-nos la veritat.

I vosaltres que en penseu?


11 comentaris:

  1. L'espartà segons tinc entès també s'utilitza en molts de productes light com els refrescos veritat.

    ResponElimina
  2. Si, si l'espertà es troba en gairebé tots els productes (sobretot begudes) light o sense sucre, ho podeu observar mirant si conté la E-951

    ResponElimina
  3. Que esperem algun dia si trobi algun substitutiu Millor.
    Millor encara Que algun dia puguem eradicar la diabetis

    ResponElimina
  4. Si, però de moment també he descobert una planta que s'utilitza per endulcir, l'estèvia, si voleu més informació aquí hos deixo el link:

    http://ca.wikipedia.org/wiki/Est%C3%A8via

    Encara que la seva comercialització no està gaire generalitzada, tot i que hi ha productes que ja l'utilitzen com el sucs granini

    http://www.youtube.com/watch?v=GQjlfBiSEHw

    ResponElimina
  5. Referent a l'stevia, s'ha pogut comprovar i documentar si realment és apte pels diabètics? Algú m'ho sabria corroborar?, atès que és un producte que fa poc temps que el deixen comercialitzar a l'estat espanyol.

    ResponElimina
  6. Si, es totalment apte pels diabètics, és 300 vegades més dolç que el sucre i no puja els nivells de glucosa de la sang. Pots mirar el link ("què mengem?") del documental que he penjat a l'entrada que ho explica més detalladament en el minut(44:36)

    ResponElimina
  7. Hola a tots!! Vàries coses.
    La primera no us preocupeu de moment per l'espartà. És cert que és tòxic, però calen grans quantitats per a que realment faci mal a l'organisme. La Montse Armengou, directora i presentadora de Sense Ficció té una especial mania a aquest edulcorant, i en alguns punts va ser una mica... sensacionalista (i que consti que no busco criticar-la en absolut, és una gran professional).

    Per altra part, l'estevia com diu en Roger es apte per diabètics i actualment en tenen ja la majoria de supermercats (Bonpreu, carrefour...) Si voleu estar segurs que és 100% estevia aneu a un herbolari o botigues tipus Nana, però molts productes ja la fan servir. Ahir, per exemple, vaig trobar una xocolata Torras feta amb Stevia (negra i negra amb fruits vermells) i com a fan xocolatera que sóc me la vaig comprar i no està gens malament. :)

    ResponElimina
  8. Coneixeu el Sugarsol? És un "sucre" apte per a diabètics que es fa servir per coure (coques, pastissos...) Tinc una amiga diabètica que el fa servir i he provat els pastissos i coques que fa i està molt bo. És una mica car, però si es fa servir en ocasions especials... (5 kgr val uns 60€) A Girona es pot comprar.

    ResponElimina
  9. M'agradaria saber a quins supermercats puc trobar l'estèvia i el Sugarsol a Girona.

    Marci

    ResponElimina
  10. Us poso l'adreça on es ven el sugarsol a Girona:

    COMERCIAL ESTRAGUÉS
    C/ de Campcardós, 60
    17006 Girona
    Telef. 972 243 060

    ResponElimina