24 de nov. 2014

Les dones amb diabetis poden tenir fills?

Tos sabem que una mare sempre vol ho millor pel seu fill i per les mares amb diabetis òbviament no és diferent! Però malauradament han de tenir més precaucions...
 

Les dones que pateixen diabetis poden tenir més riscos amb els seu embaràs, tan per elles com pel seu fill... Tot hi que si es porta un bon control de la diabetis, el fill no hauria de tenir cap problema i sortir completament sa.

Els nous avanços han permès que molts embarassos de dones amb diabetis siguin exitosos amb pocs riscos per elles i els seus nadons.


Ara bé, per tal de tenir un embaràs sense complicacions s’ha de planificar amb molta antelació i fer consultes continues amb el seu especialista de la diabetis per mantenir un bon nivell de sucre abans de la concepció. A més també s’han de regir per un pla d’exercicis i dieta.


Els nivells de sucre sempre han d’intentar estar els més pròxims als normals, es considera que un bon control seria a nivells d’hemoglobina per sota del 7% (Encara que això depèn de la consideració de cada especialista amb la diabetis)


Els tres primers mesos són els més crítics! A causa que és en aquest període quan es formen la majoria dels òrgans del fetus. 


Que cal recordar en el cas de voler tenir un fill tenint diabetis:


  • S’ha de Col•laborar amb l'equip de professionals de la salut perquè el nivell de glucosa a la sang estigui el més a prop possible dels nivells normals.
  • Anar a un metge que tingui experiència en atendre dones embarassades que tinguin diabetis.
  • No fumar, no consumir alcohol ni drogues.
  • Seguir el pla de menjars que  doni el dietista o l'educador.

Segurament molts de vosaltres haureu llegit possibles complicacions que poden haver-hi si no és manté un nivell adequat del sucre, algunes poden fer espantar una mica però des del meu blog prefereixo que abans que espantar-vos amb aquestes possibles complicacions, voldria animar a totes les dones amb diabetis que no saben si tenir un fill, que no és deixin vèncer per les seves pors, es veritat que hi ha riscos, però això no hauria d’evitar la possibilitat de tenir un fill. Com en tot a la vida hem d’estar segurs i tirar endavant amb el que volem sense que ens ho impedeixi la diabetis, doncs som nosaltres qui controlem la diabetis!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada