3 de gen. 2014

Preparació per l'esport

Cada cop queda menys per la mitja de Granollers... Això vol dir que cada vegada he d'entrenar més. Per sort els que ens agrada l'esport tenim els nostres "trucs" per estar preparats ens els entrenaments. 

Per exemple fer un esmorzar nutritiu abans d'anar a corre, però també ajuda menjar aliments suplementaris mentre es fa l'esport, sobretot per si es té una baixada de sucre.

Aquests últims dies he estat prenent gels i barretes de DiaBalance i m'han anat molt bé! Els he trobat molt bons i aporten una gran dosi d'energia i això és molt important per a nosaltres, ja que hem de menjar productes alts amb sucre i que tinguin un efecte ràpid, sobretot durant l’exercici, per evitar possibles baixades de sucre. I DiaBalance ens ofereix diversos productes com barretes, gels, begudes energètiques, batuts, etc... I a més tots els seus productes estant pensats per gent amb diabetis.


 



Per tal de tenir un bon control del sucre durant l’esport i saber quins tipus de productes alimentaris ens hem de prendre durant l’exercici,  s'ha de tenir en compte quin tipus d'exercici es fa:

Exercicis aerobis: (30m-60m) d'intensitat moderada

S'hauria de fer amb el sucre entre (110mg-190mg) i és recomanable portar un suplement com un suc o una peça de fruita per si de cas.

Exercicis de llarga durada: (més de 2 hores)

En aquest cas es recomana baixar les dosis d'insulina ràpida i inclús de la lenta del dia anterior i prendre productes amb sucre mentres es fa l'esport (barretes o begudes energètiques).

Exercicis en equip: (60m-90m) com fútbol, basquet, tenis, etc...

Cal controlar la glucèmia abans del partit i en els temps morts, ja que si aquesta es baixa s'haurà de prendre un suplement energètic

Exercicis breus amb molt d'esforç: No solen ser problemàtics, només cal controlar la glucèmia. 

Exercicis de llarga durada amb activitat irregular i intermitent:  Seria útil rebaixar les dosis d'insulina ràpida i lenta, prendre suplements cada dues hores i rebaixar les dosis d'insulina un cop acabat l'exercici.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada