11 de gen. 2013

Diabetis: Permís de conduir és extraordinari i no ordinari

Molts de vosaltres aviat féreu els 18 anys com jo o fa poc que us heu tret el permís de conduir o l’heu de renovar i suposo que us haureu trobat amb tots aquests problemes.
La normativa sobre el permís de conduir és clarament discriminatòria per les persones que pateixen diabetis. Ja que per treure's el permís o renovar-lo s'ha d'aportar un certificat mèdic, fet per l'endocrinòleg o pel metge de capçalera, conforme s'està ben compensat i controlat.
Ara però s'ha de renovar cada 3 o 4 anys (depèn de l'informe) i no cada any com es feia abans, encara que pels permisos professionals (autocars, camions, etc...) segueix essent cada any.
Estadísticament no hi ha proves que demostrin que els pacients que tenen diabetis tinguin un risc d'accident superior a la gent que no té diabetis. Per tant s'hauria d'exigir un tracte més igualitari i respectuós, que eviti tota mena de discriminació legal, com ara es produeix desgraciadament amb el carnet de conduir.
És important destacar que no és aconsellable amagar la malaltia en els reconeixements mèdics (encara que aquests són molt fluixos) ja que ocultar la veritat pot ser perillós.
Voldria donar les gràcies a en Jaume Oriell i Coromines advocat de l'ADC ja que és ell qui m'ha fet unes breus consideracions sobre aquest tema.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada