18 de maig 2013

Una nova vacuna per a la diabetis provada en ratolins

Un equip d'investigadors de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona ha aconseguit prevenir la diabetis tipus 1 en ratolins, gràcies a una vacuna creada amb cèl•lules del sistema immunitari del mateix l'animal. Tot i que queda molta recerca per fer, la troballa és un pas important en el desenvolupament d'una vacuna efectiva contra la diabetis.

Els investigadors de Can Ruti han ideat una vacuna extraient cèl•lules del sistema immunitari dels ratolins i modificant-les perquè que quan les tornin a introduir en l'animal aturin el procés que provoca la diabetis.

La teràpia consisteix en extreure, modificar i reintroduir un tipus de cèl·lules del sistema immunitari, les dendrítiques, per evitar la destrucció de les cèl·lules beta. Així, les cèl•lules dendrítiques poden frenar la destrucció de les cèl·lules productores d'insulina, ja que hem de recordar que la diabetis és una malaltia autoimmunitària on el nostre sistema immunitari ataca les nostres pròpies cèl·lules.

Durant els pròxims tres anys els investigadors continuaran treballant per perfeccionar aquesta teràpia i constatar si, com intueixen, també podria ser útil per a altres malalties autoimmunes com l'esclerosi múltiple o l'artritis reumatoide. També s'ha de veure si els resultats positius en ratolins es confirmen en persones.

Ens podem sentir orgullosos, doncs aquí la feina mai s’atura. Des de que tinc el blog cada vegada que he de posar una entrada sobre un descobriment més per la cura de la diabetis em sento totalment satisfet. Encara que s’ha de continuar investigant i esperar anys de proves, però com a mínim ens serveix per recordar que darrera nostre hi han molts d’investigadors treballant per això i només puc pensar en seguir endavant!!


http://www.324.cat/noticia/2116293/societat/Investigadors-de-Can-Ruti-aconsegueix-una-vacuna-per-prevenir-la-diabetis-tipus-1-en-ratolins


2 comentaris:

  1. Respostes
    1. Sí, tienes toda la razón Xabi y espero que continuen avanzando las investigaciones positivamente, dando nuevas esperanzas.

      Saludos

      Elimina