13 de des. 2012

Diabetis i disfuncions sexuals

Els problemes erèctils afecten al 28% dels 300.000 diabètics que hi ha a Catalunya i el 50% dels malalts de diabetis majors de 50 anys pateix disfunció erèctil.
Aquest fet, és un tema tabú que afecta a la qualitat de les relacions sexuals dels diabètics i a la seva autoestima.

La disfunció sexual afecta tant els homes com a les dones diabètiques i si ja els homes tenen reticències a l'hora de consultar amb el seu metge problemes d'aquesta índole, el cas de les dones és encara més greu, perquè pràcticament no ho consulten.

La disfunció erèctil és una patologia estretament vinculada a la diabetis, perquè aquesta malaltia afecta els nervis perifèrics responsables de l'erecció i també a la vascularització del penis.

La disfunció erèctil de les persones diabètiques té tractament, igual que per a la resta de la població, només cal fer un diagnòstic i analitzar l'afectació orgànica, a més d'investigar un possible component psicogen i prendre uns fàrmacs que milloren la microcirculació.




El Link ha estat facilitat per la Gemma Martínez per fer aquesta nova entrada

2 comentaris:

  1. Jo no tenia ni ideia de que les dones també tinguéssim disfuncions sexuals.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La disfunció sexual està definit com la dificultat durant qualsevol etapa de l'acte sexual (que inclou desig, excitació, orgasme i resolució) que evita l'individu o parella gaudeixi de l'activitat sexual.

      Per tant les dones també en poden tenir

      Elimina