20 d’oct. 2012

Prevencions abans d'anar a fer un esport

Com a bons diabètics sabem que l'esport és una forma de tractament molt important per nosaltres, però també s'ha de fer amb precaució, per això sempre ens hem de punxar abans d'anar de fer l'esport i portar sucs o "glucosport" per una baixada imprevista.

I vosaltres com ho feu per preparar-vos abans de fer un esport? 



2 comentaris:

  1. Jo el que faig primer és mirar el nivell de glucèmia en sang. A partir de la informació captada pel medidor penso en la durada i la intensitat de la activitat física que desenvoluparé, en funció d'aquests paràmetres ingereixo o no una certa quantitat d'hidrats de carboni en forma de fruita, sucs o cereals abans de començar i, si la durada és molt llarga, durant el temps de la activitat vaig prenent begudes amb sucre o cereals.

    Personalment crec que el més important de tot plegat és conèixer la duració de l'efecte de la insulina en l'organisme. Per exemple, la insulina ràpida que utilitzo sol durar com a màxim 4 hores. Si només queda una mitja hora d'efecte cal saber que si es fa exercici físic podria augmentar els nivells de glicèmia de forma considerada. Per aquest motiu és important regular la dosi i la hora de puxada abans de començar a fer esport.

    Per cert no ho he dit peró normalment faig: Natació, Senderisme i Running.

    ResponElimina
  2. Jo faig exactament el què has dit. Crec que tots hauríem de fer-ho: no podem començar un esport sense controlar-nos abans, ja que tant si tenim una hipoglucèmia com una hiperglucèmia posem en risc la nostra salud, cosa que es contradiu amb el principal objectiu que comporta practicar exercici físic, veritat?

    De totes maneres ser diabètic comporta una gran responsabilitat, encara que això no significa que hàgim de deixar que la diabetis domini la nostra vida, i ara! Tot el contrari, hem de fer que la diabetis s'adapti a ella i no pas al revés!

    Sóc diabètica des dels 3 anys i ara en tinc 18. Mai he tingut cap complicació i, si mai en tinc alguna, no serà pas per falta de responsabilitat o per actuar de manera imprudent. Es tracta d'aconseguir un equilibri entre la diabetis i la teva vida al dia a dia. ;)

    ResponElimina