19 d’oct. 2012

Aviat serà un luxe tenir diabetis

Els pacients diabètics han de pagar el doble per la insulina.
Els usuaris pagaven 2,64 euros per capsa i ara n'han d'abonar 5,13. A l'actualització de preu que ha fet el Ministeri de Sanitat, cal afegir-hi l'euro per recepta.

Des de fa unes setmanes, les persones que tenen diabetis i que necessiten injectar-se insulina per controlar el nivell de sucre en sang han de pagar el doble pel seu tractament. El preu és el mateix per a pacients pensionistes, que fins ara no havien de pagar res. No obstant això, aquests usuaris tenen limitat el copagament en màxims de 8, 18 o 60 euros mensuals en funció de la renda.

La presidenta de l'Associació de Diabètics de Catalunya, alerta que l' increment del preu de a insulina suposa una dificultat afegida per seguir correctament el tractament. “A partir d'una edat, els pacients diabètics no només necessiten insulina, sinó que prenen altres medicaments que també han pujat de preu amb el nou copagament”.

La malaltia no es cura, només es controla fent el tractament. És un tractament de per vida necessari per controlar la malaltia i evitar complicacions molt greus (malalties cardiovasculars, ceguesa o, fins i tot, un coma). “Seguir el tractament és vital per a nosaltres, però també per estalviar despeses al sistema sanitari”.

Com sempre les retallades continuen afectant els sectors "més privilegiats". 


 

2 comentaris:

  1. Vaig "flipar" quan vaig anar a la farmàcia a comprar els 3 tipus de insulina que necessito i em van cobrar quasi 16€! crec que estem pagant justos per pecadors, ja que l'euro per recepta s'ha implantat perquè la gent s'aprofitava i anava a comprar qualsevol cosa amb recepta, nosaltres que ho necessitem ho estem pagant per ells. A part amb la pujada de l'IVA i tots aquests problemes que hi han ara.

    ResponElimina
  2. És molt injust!
    En un país desenvolupat on es suposa que vivim, és desperant veure fins a on són capasos d'arribar els polítics per recaptar a tord i a dret!
    És una GRAN vergonya!

    ResponElimina