2 de jul. 2012

Autocontrol

Consisteix en aprendre a interpretar els resultats de l'autoanàlisi i a poder prendre decisions sobre els canvis en la pauta del tractament. 

Per fer l'autoanàlisi són necessàries les tires reactives i els aparells de mediació. Que fan possible que el propi pacient pugui saber la quantitat de glucosa que té a la sang en el seu propi domicili i sense alterar la seva vida normal.

Un bon control de la diabetis requereix:

  • D'un bon equilibri entre l'alimentació, les dosis d'insulina i l'activitat física.   
  • Saber prevenir i tractar precoçment les complicacions com són: la hipoglucèmia i la hiperglucèmia.
  • Integrar el tractament de la diabetis a la vida quotidiana.





  

7 comentaris:

  1. Això és veritat, però el problema és que molts de cops posen problemes a l'hora de donar tires reactives per culpa del cost que tenen i les retallades. Però no es donen compte dels problemes que poden surgir a causa de les malaties (que aquestes si que tenen un gran cost) sinó estàs ben controlat.

    ResponElimina
  2. aquest control és molt recomanable, fins i tot en persones no diabeticas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per descomptat, que una bona dieta i l'exercici físic es bo per tothom i no només pels diabètics perquè farà que tinguis una vida més sana i menys complicacions en el futur, però en els diabètics cal destacar-ho, ja que són de gran importància per un bon control de la malaltia

      Elimina
  3. Hola Roger,
    Quants cops al dia, creus que es recomanable la medició de la glucosa en la sang?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per un bon autocontrol caldria punjar-se el dit abans de cada apat, abans d'anar a dormir, si notes símptomes d'hipoglucèmia i si creus que pots estar alt, ja que pots notar que tens molta sed, i d'aquesta manera punjan-te pots asegurar-te si es té una hiperglucèmia o no

      Elimina
  4. La diabetis no és una malaltia fàcil, on et poses un dosis d'insulina i ja està tot solucionat, sinó que varia constantment encara que facis tot igual d'un dia per l'altre. I no a tots els diabètics respon el seu cos igual davant d'una mateixa situació. Per això és indispensable saber fer bé els autocontrols i saber que fer en cada moment. Perquè nosaltres som qui millor ens coneixem.

    ResponElimina
  5. De vegades si estàs incubant alguna malaltia també es pot descompensar el sucre.

    ResponElimina