17 d’oct. 2014

Estàs alt o baix de sucre??


El següent tòpic tracta sobre la gent que sol confondre dos aspectes bàsics de la diabetis, quan tenim una baixada de sucre (hipoglucèmia) i quan tenim una pujada de sucre (hiperglucèmia) són dos termes que no es poden confondre ja que les conseqüències poden ser molt dolentes. 

Aquest fet el vaig poder comprovar quan parlava amb els meus companys de classe sobre aquest tema i va ser quan me’n vaig adonar que la gent el solia confondre, per tant no està de més fer una petita explicació.
Encara tinc alguns amics que quan els pregunto que farien si em trobessin baix de sucre em responen que m’injectarien insulina...

En veritat, malauradament no és tan estrany que hi hagi tanta confusió, doncs hi ha moltes pel·lícules i sèries que segueixen confonent aquest temes i llavors el públic agafa unes idees equivocades.

La pujada de sucre (hiperglucèmia): No implica un problema directe en aquell moment per la persona amb diabetis, tot i que ens pot fer augmentar les ganes d’orinar o tenir molta set...
En tot cas, només provoca problemes a la llarga si es mantenen sempre aquest nivells alts, per això s’ha d’evitar. Es sol donar quan es menja més del compte o no ens fiquem prou insulina, per tant només t’has de punxar el dit i posar la dosis adequada d’insulina per tornar als nivells normals.

Baixada de sucre (hipoglucèmia): En aquest casos la pròpia persona amb diabetis els sol detectar o sinó en casos molt extrems ho poden detectar els del voltant a causa d’un comportament estrany de la persona amb diabetis. Aquest casos es dona quan ens subministrem massa insulina, no mengem prou o fem massa exercici. La persona amb diabetis han de prendre un sucre ràpid (suc, cola, etc...) i desprès algun sucre més lent com unes galetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada