13 d’oct. 2013

La importància de l'exercici físic en la diabetis

Fa unes setmanes que vaig començar la universitat i des de aleshores que he estat molt “liat” amb els horaris i causa d’això se m’ha fet molt difícil poder practicar una mica d’esport entre setmana. Per tant aquests dies se m’ha fet molt difícil controlar-me els nivells de glucosa a la sang.

Aquest fet m’ha fet adonar-me de que realment és molt important l’esport per ajudar-te a controlar-te millor. Però perquè és tan important i ens ajuda tant el fet de fer esport o exercici físic?

Doncs antigament, molt abans del descobriment de la insulina l’any 1922, eren molts els metges que consideraven que l’esport era molt adient per tractar aquesta malaltia. De fet, es pensava que l’exercici físic era l’únic remei per pal•liar els efectes de la malaltia. 

Gràcies a la pràctica esportiva es millora el sistema circulatori, es disminueixen els riscos cardiovasculars, s’enforteixen els ossos i els músculs, es millora la força, la resistència i la coordinació  permetent que la insulina desenvolupi millor la seva funció. En aquest sentit, l’exercici ajuda el cos a utilitzar la insulina, la qual cosa facilita l’entrada de glucosa a les cèl•lules musculars. D’aquesta manera s’aconsegueix mantenir un equilibri de glucosa a la sang i hi ha una necessitat menor de la insulina.

A més, amb l’exercici s’eliminen els greixos que el nostre cos no necessita i es desenvolupen els músculs, fet que ajuda a tenir un pes adequat i a cremar les calories innecessàries. Tot plegat, ajuda a augmentar el nivell d’energia del cos i a assolir un millor benestar. A més en de tenir en compte que no cal fer grans esforços físics, només anant a caminar 30m al dia pot ser suficient per ajudar-nos a millorar el control.

En definitiva no és pot dir que fer esport sigui un requisit indispensable per dur millor la diabetis, però en tot cas si que és molt útil. Així que ara ja no tenim excusa per no aixecar-nos del sofà i anar a fer qualsevol tipus d’esport i penseu que no només ens ajudarà a portar millor la diabetis sinó que a més millorarà el nostre benestar i felicitat i sinó us ho creieu només ho heu de provar!!







4 comentaris:

  1. Es un consejo que debería darse constantemente.
    Roger, sigue haciendo ejercicio!!!
    Gracias por tu artículo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Intentaré seguir! Y no solo por la diabetes sinó también porque m'encanta! :)

      Elimina