1 de juny 2013

Una diabetis poc assegurada

Les assegurances (siguin d'assistència sanitària o de caràcter general) generen un greu problema. Ja que estan en una situació quasi monopolista. Doncs ens prohibeixen l'accés o ens fan pagar un prima extraordinàriament alta que moltes persones no es poden permetre. 

Qui ho gestiona són empreses de règim privat, i moltes d'elles amb afany de lucre, que donen per suposat que una persona amb diabetis és “deficitària" per les proves que hem de realitzar, cosa que justifica que ens facin pagar primes molt més altes o, fins i tot, que no s'acceptin peticions d'ingrés fetes per persones amb diabetis.

Per la qual cosa si en el qüestionari previ de salut digem que tenim diabetis no ens volen, i si no ho diguem ens poden denegar la cobertura sanitària per haver amagat informació. Això quan la sanitat pública cada vegada funciona pitjor i les llistes d’espera són alarmants.

Les administracions públiques haurien d'intervenir per acabar amb aquesta discriminació i injustícia i fer entendre als responsables de les empreses asseguradores que la idea clàssica del que és una persona amb diabetis, ha estat superada àmpliament.


Voldria donar les gràcies en Jaume Oriell i Coromines, advocat de l'ADC, ja que és ell qui m'ha fet unes breus concideracions sobre aquest tema.2 comentaris:

  1. És molt trist que hi hagin aquestes discriminacions i injustícies el temps que estem però s'ha de seguir lluitant!! Ànims

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, hi estic d'acord, malauradament vivim en un món on els diners són els diners...

      Elimina