4 de set. 2012

Manifestació de la diabetis

Apareix per l'acumulació de grans quantitats de glucosa a la sang per culpa de no tenir insulina. Aquesta elevació de glucosa a la sang s'anomena Hiperglucèmia.

  1. Manca de carburant a l'interior de les cèl·lules.
  2. Presència de glucosa en la orina (glucosúria).
  3. Per eliminar la glucosa de la sang s'ha de dissoldre en grans quantitats d'aigua, per aquesta raó s'orina molts de cops i en grans quantitats (poliúria).
  4. Deshidratació progressiva i per compensar la pèrdua d'aigua en la orina, és té molta set i a de veure molta aigua (polidípsia).
  5. Al no poder utilitzar la glucosa, les cèl·lules reclamant aquesta energia tractant de compensar-ho amb l'augment de la quantitat d'aliment ingerit, provocant un increment de l'apetit (polifàgia).
  6. Les cèl·lules al no rebre la glucosa, necessiten una altre font d'energia que obtenen dels greixos i el rebuig d'aquesta energia són els cossos cetònics que s'eliminen per l'orina (cetoacidosi).

Degut a tot això el cos no és té prou energia i provoca la mobilització de les seves energies de reserva i per això la persona s'aprima i es cansa més fàcilment.

Tots aquests símptomes fan sospitar l'existència d'una diabetis, però primer s'ha de confirmar amb un anàlisis de la glucosa de la sang i de l'orina.

Un cop diagnosticat s'ha de començar immediatament el tractament amb insulina.


4 comentaris:

  1. Moltes vegades quan agafes una malaltia (grip, refredat...) fa que tots aquets simpotmes s'agreuxin i moltes vegades és quan es detecta la diabetis. En el meu cas va passar així.

    ResponElimina
  2. Una vegada detectada l’enfermetat, en cas de tenir febre o agafar la grip , costa controlar el nivell de glucosa a la sang
    Marci

    ResponElimina
  3. Podries descriure què passa a la llarga si no es controla bé la diabetis?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, en breu penjare una entrada amb els problemes que podem tenir a la llarga si portem un mal control de la diabetis

      Elimina