29 de jul. 2015

Freestyle libre de cost!

Fa uns mesos, estic convençut que molta gent ja ho sap, va sortir un nou producte que facilita la vida a les persones amb diabetis. El producte al qual em refereixo és el freestyle libre. Un mesurador del sucre que funciona sense haver-te de punxar el dit.

Aquí us deixo el link per si voleu més informació:
http://www.freestylelibre.es/



Com que és un producte molt nou i original m’he animat a fer una entrada per donar la meva opinió sobre aquest nou mesurador. Abans de continuar, vull avisar que no he tingut l’oportunitat d’utilitzar aquest producte. Únicament puc parlar de les experiències d’amistats i pel que he pogut anar sentint del que comenta la gent.
Com tot producte té coses bones i d’altres que es poden millorar.

AVANTATGES

  • El principal avantatge, a diferència d’un mesurador corrent, és que només cal utilitzar un sensor que el pots enganxar al braç, tot seguit, passar el lector per sobre i automàticament et dirà el valor de la teva glucosa actual. És molt útil per aquelles persones que realitzen feines que dificulten l’acció de punxar-se el dit o que simplement necessiten fer-se més controls per assegurar-se de no tenir una baixada de sucre.
  • Ajuda molt a les persones  esportistes, ja que poden mirar-se el dit sense pràcticament aturar la seva activitat.
  • Permet saber amb un segon, la fletxa de tendència de la glucosa, si tendeix a augmentar els nivells de sucre o a disminuir.
 
DESAVANTATGES

  • És molt important posar bé el sensor i que no es caigui ni es tregui. Perquè si no, el sensor perd la seva utilitat i s’ha de canviar. El que suposa comprar-ne un de nou.
  • Malgrat que asseguren que es pot fer qualsevol activitat amb el sensor col·locat, no és 100% segur que no s’acabi extraviant o traient.
  • Per mi, el desavantatge més important és el preu... El lector costa 59.90€ i cada sensor també  costa 59,90€, però només duren dues setmanes.  És a dir, suposa una despesa de 119,80€ al mes per obtenir els sensors.  En la meva opinió, és un preu que no tothom està disposat a pagar o que no es pot permetre.
No obstant, si calculem el cost de les tires reactives que utilitzem per saber la glucosa de la sang, tenen un cost de 1€ per tira. És a dir, per una mitjana de 5 tires al dia que pot gastar una persona amb diabetis, la Seguretat Social es gasta uns  150€ al mes per persona amb diabetis.

A primera vista podem comprovar com el cost dels sensors del freestyle acaba sent més baix que el de les tires reactives, a més estem parlant d’un sistema molt més pràctic, és un sistema que facilita en gran mesura el tractament de la diabetis i permet tenir millors resultats en el nivell de sucre de la sang.

És per això, que hi ha una campanya per demanar que el freestyle libre entri per la seguretat socia, ja que actualment si es vol disposar dels sensors, els has de pagar de la teva pròpia butxaca.

https://www.change.org/p/ministerio-de-sanidad-incluyan-el-medidor-de-glucosa-sin-pinchazos-para-diab%C3%A9ticos-en-la-seguridad-social#_blank

Esperem que poguem conscienciar a la gent i que Abbot, l’empresa creadora del freestyle  libre permeti arribar aquest gran producte a tothom.

En conclusió, el freesstyle libre és un mesurador molt avançat i pràctic que podria facilitar enormement  un bon control de la diabetis. Però malgrat això crec que sembla encara massa un “prototip”, haurien de millorar coses i sobretot trobar una manera perquè els sensors acabin entrant dins de la Seguretat Socials per poder-los fer arribar a tota la gent.