11 d’ag. 2014

La diabetis no té límits ni a l'espai!!


Fa uns dies vaig estar a una xerrada feta per en Josu Feijoo, la primera persona amb diabetis que va escalar l'Everest!

 Segurament molts poden pensar que després d'aquesta gran proesa ja podia descansar, però no! Ha decidit fer-ne una d'encara més extraordinària, anar a l'espai! Segurament molta gent pot pensar que és impossible, que una persona amb diabetis pugui anar a l'espai i pot pensar que aquesta informació es falsa, he d’admetre que fins que no el vaig sentir dir-ho a ell mateix amb les seves pròpies paraules i veure com ens ensenyava fotos i vídeos de la seva preparació, també m’hagués costat de creure... Tot hi així al final de l'entrada he penjat dos enllaços, una és de una entrevista que li van fer sobre el seu viatge a l’espai i l'altre de la seva pàgina oficial.

La seva missió a l'espai consisteix en provar uns medidors de glucosa especials que permetrien enviar la nostra concentració de glucosa directament al “núvol”, d'on el teu metge o inclús un familiar podria veure que et marca el dit, però encara hi ha més! Per inversemblant que sembli, vol provar un experiment que les lleis terrestres prohibeixen i que en canvi a l'espai no existeixen. Vol provar en si mateix un nou fàrmac contra la diabetis que inhibeix les citoquines que malmeten les cèl·lules beta (les cèl·lules que produeixen insulina) i estimulà les cèl·lules antiinflamatòries...

És una persona de les que a nosaltres ens agraden! Sense limitacions! Que fan el que desitgen fer, sense que la diabetis els hi sigui un impediment. Per això des d’aquí li vull desitjar molta sort i admiració! Doncs nosaltres també hauríem de començar a demostrar que les persones amb diabetis no estem fetes només de dolçor ;)


 

I voldria quedar-me amb una frase que va dir al final de la xerrada que em va agradar en especial:

 El futuro pertenece a aquellos que creen en la belleza de sus sueños. Nunca dejes de soñar.