7 de des. 2013

ADC Comarques Gironines (13 de Desembre)

l’ADC de les Comarques Gironines ens ha preparat unes xerrades per aquest divendres 13 de desembre a dos quarts de vuit del vespre. 

Us conviden a passar una vetllada amb ells, com sempre a l’Hotel d’entitats carrer de la Rutlla 20-22 de Girona.

Aquesta trobada tindrà dues parts, la primera, consistirà en que participeu a la taula rodona:

DIABETIS I ESPORT

Per a tots els que us agrada fer alguna activitat física, podeu veniu i explicar les vostres experiències, de quina manera gestioneu la vostre diabetis en la pràctica de l'esport i com ho adapteu a la vostra vida de cada dia. Per començar ja tenim quatre contertulians: 

  • Jordi Paretas i Falgàs .- jugador de handbol des ben petit, durant 26 anys ha compaginant la diabetis amb el handbol i també amb el waterpolo, la natació, les curses i l’excursionisme d’alta muntanya que juntament amb altres joves diabètics van fer travesses i cims de més de 3.000 m. També cal destacar que va ser entrenador de handbol i vicepresident de la UES, ara és regidor d'esports de l'ajuntament de Sarrià de Ter i soci del grup de muntanya del municipi. Assegura que la diabetis mai li ha impedit fer res i que fer esport l’ha ajudat molt.
  • Miquel Garriga Aldeguer.- és diabètic des dels 14 anys i explica que la diabetis no li ha impedit tenir una vida com la de qualsevol altre company de la seva edat, especialment la de gaudir del esports que habitualment practica i que són: Bicicleta de muntanya i carretera, córrer, tant en ciutat com per muntanya, esquí de muntanya i windsurf.
  • Ramon Figueres Moner.- Actualment fa triatló, adaptant la diabetis i gestionant la ingesta d’hidrats a cada una de les seves modalitats. Fa esport perquè li agrada i s’hi troba bé, diu que la diabetis el limita en certa manera, que l’obliga a dosificar l’esforç. El seu objectiu és participar en diverses curses i triatlons i fer una marca personal.
  • Roger Vidal Cardos.- ha creat un bloc per ajudar altres joves amb diabetis i els esports que practica habitualment són: córrer per carretera i muntanya, natació, sendarisme i bicicleta de muntanya. Opina que la diabetis és la cursa de resistència més llarga que existeix i amb l’esport es pot millorar.


En la segona part, en Miquel Garriga, ens presentarà la botiga online que fa pocs mesos va posar en funcionament: 
 
SWEETCASE DIABETES

Aquesta botiga s’hi distribueixen productes pràctics per al dia a dia de les persones amb diabetis, i amb la particularitat de que han estat desenvolupats per altres persones diabètiques. 

Ens explicarà com va sorgir la idea de Sweetcase Diabetes, els productes que s'hi poden trobar, alguns dels quals també estan disponibles a la botiga de la Delegació de Girona, i noves idees que li agradaria desenvolupar en un futur.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada