12 de nov. 2013

El Dia mundial de la diabetis

D’aquí 2 dies hi haurà el dia mundial de la diabetis 14 de Novembre, segurament la gent que no té diabetis no ho deu ni saber i és exactament per això que és celebra aquest dia! Per consensuar la gent i començar a fer notar que la diabetis no és una malaltia poc comuna. Cada any hi ha més gent amb diabetis i probablement continuarà així. Per això crec que és necessari començar a fer-nos notar i demostrar al món que s’ha de seguir lluitant.
El Dia Mundial de la Diabetis es celebra el 14 de novembre . Es va escollir aquesta data sent l'aniversari de Frederick Banting que, juntament amb Charles Best , va concebre la idea que els conduiria al descobriment de la insulina , l'octubre de 1921 . 

Per demostrar la importància cal recordar que aquesta campanya es fa a tot el món!!

El Dia Mundial de la Diabetis reuneix milions de persones en més de 160 països per augmentar la conscienciació sobre la diabetis , incloent nens i adults afectats per la diabetis , professionals sanitaris , individus amb poder de decisió en matèria sanitària i els mitjans de comunicació . Nombrosos esdeveniments locals i nacionals són organitzats per les associacions membre de la Federació Internacional de Diabetis i altres organitzacions vinculades amb la diabetis , professionals sanitaris , autoritats sanitàries i individus compromesos amb la diabetis . El Dia Mundial de la Diabetis uneix a la comunitat mundial de la diabetis produint una veu potent de conscienciació sobre la diabetis. 

La comunitat internacional de la diabetis , que inclou a les associacions membres de la Federació Internacional de Diabetis , les organitzacions de la diabetis , ONG , departaments sanitaris i empreses , desenvolupen una àmplia varietat d'activitats , dirigides a diversos grups.

Algunes de les activitats organitzades cada any són :

  • Programes de ràdio i televisió
  • Activitats esportives
  • Projeccions gratuïtes sobre la diabetis i les seves complicacions
  • Trobades informatives públics
  • Campanyes de cartells i fullets
  • Exposicions i tallers sobre la diabetis
  • Rodes de premsa
  • Articles en diaris i revistes
  • Activitats per a nens i adolescents
  • Il·luminació de monuments
  • Cercles blaus humans
  • Marxes
  • Carreres
  • Curses de bicicleta
Aquest any el tema és sobre: Diabetis Educació i Prevenció 

La diabetis és difícil ho hem repetit molts de cops. La malaltia imposa certes demandes de per vida als 366 milions de persones que viuen amb diabetis i a les seves famílies. Perquè les persones amb diabetis són responsables del 95% de l'atenció que necessiten , és molt important que rebin una contínua educació diabètica d'alta qualitat a la mida de les seves necessitats proporcionada per professionals de la salut qualificats . A més la FID estima que més de 300 milions de persones al món estan en risc de contraure diabetis tipus 2 . La diabetis tipus 2 es pot prevenir en molts casos , ajudant i encoratjant a aquells en risc a mantenir un pes saludable i fer exercici freqüentment.

L'ADC en aquest cas ha posat en marxa una campanya a les xarxes socials, per omplir-les de color blau en motiu del dia mundial de la diabetis. El cercle blau és el símbol del dia mundial de la diabetis que celebrarem el proper 14 de novembre. Fes servir aquesta imatge o un altre de similar en el teu facebook o whastapp per a que tothom prengui consciència de la importància de la diabetis i anar tots vestits de color blau.






Manifest Dia Mundial de la Diabetis 


Aquest és el cinquè any consecutiu on l'educació i la prevenció són les bases de l'eslògan del Dia Mundial de la Diabetis, CUIDA'T I PROTEGEIX EL TEU FUTUR, un esdeveniment mitjançant el qual, cada 14 de novembre, es realitza una crida a nivell mundial, a tots els implicats en el control i prevenció de la Diabetis per a millorar la qualitat de vida de pacients i familiars. 

La campanya d'enguany té com a objectius:
  1. Facilitar l'accés als coneixements bàsics sobre la diabetis a tothom.
  2. Fer palès el fet que els nostres mals hàbits de vida poden posar en risc la nostra salut.
  3. Eliminar l'estigma i la discriminació que pateixen les persones amb diabetis.
  4. Implicar en els objectius esmentats a tota la societat. 

Els missatges que es volen transmetre als diferents col•lectius són: 
  • Per als pacients: Recalcar la importància de reivindicar més i millor educació i formació diabetològica, per a la seva capacitació i autonomia. Conscienciar-los que els bons hàbits de vida beneficien la salut. Engrescar-los a utilitzar els recursos informàtics perquè la relació amb l'equip sanitari sigui més efectiva.
  • Per a les associacions de pacients: Unir forces per a actuar i aconseguir agilitzar les polítiques i el compliment dels protocols de l'Estratègia en Diabetis del Sistema Nacional de Salut (SNS), així com d'altres directives de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que fomentin l'educació diabetològica.
  • Per als professionals sanitaris: Emplaçar-los a mantenir actualitzats els seus coneixements sobre diabetis, incentivar la investigació de forma continuada i permetre als pacients esser subjectes actius en l'autocontrol de la malaltia.
  • Per als governs: Exigir la implementació d'estratègies i polítiques efectives per a la prevenció i el control de la diabetis, per tal de salvaguardar la salut dels ciutadans, amb o en risc de desenvolupar diabetis. Facilitar els mitjans i coneixements per promoure el suport i evitar les dissemblances dels infants que tenen diabetis, sobretot a les escoles, sense retallar recursos amb l'excusa de la crisi.
  • Per a la societat: Crear consciència del greu impacte que representen els mals hàbits alimentaris i la diabetis com a una de les seves conseqüències, per tal d'evitar-la o retardar-ne la seva aparició i complicacions.






Aquesta informació ha estat extreta de:

http://www.fundaciondiabetes.org/diamundial/queEs.asp 
http://www.adc.cat/ct-not-317.htm 



2 comentaris:

  1. A todos los que tienen esa enfermedad, le digo que se puede superar, como yo la superé después de 7 años de padecimiento, ya no me pincho insulina ni tomo ninguna medicación, solo hay que cambiar la dieta, no comer nada de pan, ni bollos ni nada que lleve azúcar y harina, comer solo verduras crudas o cocidas con agua, nada frito, nada de carnes,ni pulpo, merendar frutas y evitar el café. No hace falta nada más. Llevo casi un año y los niveles de azucar, presión y de sangre todos normales. En las verduras encontrarán el calcio, vitaminas y proteínas necesarias para erradicar la enfermedad, al principio se pierde peso y cuando uno llega al deseado solo tiene que comer un poco más y se mantendrá estable, yo cuando empecé pesaba 93Kg ahora peso 77Kg tengo 57 años y estoy completamente sano, con una salud envidiable. A los médicos no les importa los pacientes, solo hacer recetas y nada mas. El cambio comienza en uno mismo, y se férreos con la comida, los desayunos con infuciones y frutas o verduras licuadas, los mejores aliados son las zanahorias, el ajo, la cebolla, el bróccoli y las diferentes lechugas, las frutas las manzanas, los plátanos, y los limones. Tomar mucha agua con limón y un poco de bicarbonato, que hace al agua alcalina y ayuda a evitar el cáncer. Yo lo hice y lo puedo contar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hay dos tipos de diabetes. La de tipo 1 aparece en menores de 30 años, se caracteriza por una destrucción progresiva de las células productoras de insulina que hace necesario la administración de insulina inmediata para poder normalizar los niveles de azúcar en la sangre. Por este motivos se dice que es insulinodependiente.
      Y la tipo 2 que se manifiesta en edad adulta. En este caso se mantiene la capacidad de las células beta de producir insulina. Algunas veces se puede llegar a controlar con una alimentación adecuada ( sobretodo cuando hay exceso de peso ) y ejercicio físico. Como creo que es en tu caso!

      Muchas gracias por tu aportación!! :)

      Elimina