5 de jul. 2013

Els sensors de glucosa

Fa poc gràcies a una conferència que es feia a l’ADC de comarques gironines sobre els nous avenços sobre la diabetis vaig poder-me informar una mica sobre aquest tema. El que més em va agradar és saber que en aquests instants hi ha milers de persones investigant noves formes de regular millor la diabetis, nous tipus de medicaments i com d'una vegada per totes eradicar la malaltia. Però desgraciadament sempre es troben amb un problema i és que malauradament per falta de pressupost han de deixar les  investigacions inacabades o degut a l'elevat preu que representa fer-les no les poden dur a terme.

En la conferència es va parlar de diversos temes, però en aquesta entrada m’agradaria destacar-ne una, els sensors de glucosa.

Els sensors de glucosa són uns aparells que es posen al teixit subcutani de l’abdomen i marquen el nivells de glucosa constantment, fins i tot fan que soni una alarma quant detecta glucèmies altes o baixes. Cal recordar que no es tracta d'una bomba d'insulina, sinó d'un sensor que indica els nivells de glucosa en cada moment perquè està sempre connectat al cos, sembla un aparell molt útil per a la gent amb diabetis, però desgraciadament sempre hi ha inconvenients, només és pot utilitzar per persones majors d’edat (+18 anys) i un sensor com aquest és obvi que seria molt més important per nens petits que encara no són capaços de notar quan estan baixos de sucre. I a més, com sempre passa amb les noves tecnologies, el preu sol ser molt desmesurat. L'aparell costa 1300€, i el sensor 80€. A més el sensor s’ha de canviar cada 8 o 10 dies, la qual cosa implica 2920€ a l'any en sensors...

Uns preus excessius per una època de retallades, que provoca que aquests nous avenços només estiguin a l'abast d'una minoria que s'ho pot permetre i és injust, doncs la diabetis ens afecta a tots per igual i no distingeix de classes.

En definitiva sembla molt complicat que les empreses treguin al mercat productes eficients i competitius amb el preu. Com sempre només ens queda esperar que puguin anar millorant els productes i abaratint els costos de producció. Però no ens hem de preocupar, doncs les persones amb diabetis ja estem acostumades a esperar...



2 comentaris:

  1. Respostes
    1. Si, és ssupercar. I és un aparell que podria anar molt bé a moltes persones que tenen diabetis.

      Elimina