9 d’ag. 2012

Símptomes de la hipoglucèmia

En les primeres fases de la hipoglucèmia els símptomes més comuns que es solen notar és una sensació de fam, intranquil·litat, formigueig als dits i als llavis, sudoració freda, malsons, cansament en aixecar, dolor abdominal, mal de cap, plor inexplicable en els més petits i, és possible que apareguin palpitacions. Aquests símptomes són signes d'alarma del cos perquè es prenguin aliments ensucrats. Si no es fa res per solucionar el problema o si el pacient no sent aquests símptomes començaran a aparèixer dificultat en la parla, canvis en el comportament i es pot arribar fins a l'aparició de convulsions, pèrdua de consciència i coma.

La rapidesa de l'evolució dels símptomes varia en cada pacient, sent en uns més ràpida i en altres més lenta

En el meu cas, jo acostumo a notar formigueig els dits i als llavis, visió borrosa, petits tremolors, lleus palpitacions i curiosament una estranya sensació que no sóc capaç de descriure, però que sempre m'indica quant tinc una hipoglucèmia.

I vosaltres quins símptomes noteu?


4 comentaris:

  1. JO NO PATEIXO DIABETIS, PERO ES CURIOS QUE QUAN ESTIC EN TENSIO PER PROBLEMES IMPORTANTS ALGUNES VEGADES HE NOTAT UNA BAIXADE SOBTADA DEL SUCRE.
    EL SIMPTOMES QUE NOTO SON UNA INESTABILITAT O FALTA DE SEGURETAT, I UNA CALOR RARA I A LA VEGADA COM UN DISTANCIAMENT DE LA REALITAT.
    LLEVORS SI EM PRENG UN TERRONET DE SUCRE EM RECUPERO RAPIDAMENT I COM SI RES PASES.
    VAIG CONSULTA EL METGE I ME VA DIR QUE SINO PASSABA MOLT SOVINT NO TENIA MOLTA IMPORTÀNCIE I QUE ERA DEGUT EL ESTAT NERVIOS, NO A FALLOS DE INSULINA A LA SANG.
    GRACIES, ROGER, PER TOTA LA EXHAUSTIVA INFORMACIO QUE ENS DONS DE LA TEVA DOLENCIA I LA FORMA DE REACCIONAR.

    ResponElimina
  2. I COM PODEM ACTUAR ELS ALTRES QUAN RECONEIXEM ELS SÍMPTOMES A CAP PERSONA diabètica?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tan fàcil com avisar-la de que pot tenir una possible baixada de sucre, perquè pugui veure un suc i retornar als nivells normals de glucosa a la sang. Tot i que hi ha alguns cops que la baixada pot ser més forta i que la persona tingui una alteració en la consciència, i en aquest casos no es pot subministrar hidrats de carboni per la boca pel risc d'aspiració que pot posar la vida en perill de la persona, s'ha d'administrar glucagó per via subcutània

      (plantejaré una nova entrada en el blog amb més detalls)

      Elimina
  3. Jo ho que noto normalment són nervis, mal de panxa (de gana),mal gust a la boca, tremolors, mal de cap. Encara que no sempre és igual,varia segons el moment.

    ResponElimina